Individuele therapie Utrecht

Mensen komen met allerlei zaken bij een psycholoog. Ik bied individuele therapie voor de volgende klachten:

Hieronder staan een aantal voorbeelden van hulpvragen waarmee mensen zich hebben aangemeld voor individuele therapie.

“Ik merk steeds vaker uit mijn slof te schieten tegen mijn kinderen. Ik wil dit niet, maar weet me niet in te houden.”

“Ik heb de laatste tijd meer slaap nodig en krijg mijn dagelijkse taken nauwelijks rond. Wat kost mij toch zoveel energie?”

“Ik voel me gespannen in contact met anderen en ik wil hier vanaf.”

“Ik voel me niet op mijn plek op m’n werk. Ik heb veel stress en durf mede door de crisis niet van baan te veranderen. Hoe moet ik nu met de situatie omgaan?”

“Ik wil weer meer genieten van het leven.”

Werkwijze – Individuele therapie Utrecht

Werkwijze – Individuele therapie Utrecht

https://praktijkmercurius.nl/wp-content/uploads/2013/11/Marcel-Duchamp-Self-Portrait-in-Profile.jpgTijdens de therapie werk ik met wat je vertelt. Hierbij let ik op hoe je het vertelt, hoe je stem klinkt en wat je lichaam laat zien. Ik ondersteun je proces door naast gesprekstherapie gebruik te maken van experimenten, ademhalingsoefeningen en meditatie. Aangezien ieder mens net iets anders in elkaar steekt, wordt de behandeling hierop aangepast. Uit de reacties van mijn cliënten komt naar voren dat ze dit een prettige en persoonlijke aanpak vinden.

Therapeutische benaderingen

Ik heb me naast psychologie gespecialiseerd in gestalttherapie, existentiële therapie en lichaamsgerichte therapie. Daarnaast maak ik gebruik van droomwerk en focussing.

Individuele therapie kan zowel in de praktijk plaatsvinden, als via Skype. Ook ben ik bereid op huisbezoek te komen. Een huisbezoek is 150% van het tarief. In overleg kunnen we de sessies dan