Psycholoog Utrecht

Als psycholoog heb ik mij gespecialiseerd in levensvragen en agressie. De eerste vertaalt zich naar vragen rondom eenzaamheid en zingeving. Deze vragen uiten zich bijvoorbeeld in depressie en angst, leegte en verslaving. Agressieproblematiek kan zeer ontwrichtend zijn, maar zich ook uiten in depressie, verslaving en overspannenheid. De klachten die ik behandel heb ik hieronder overzichtelijk weergegeven:

Hieronder staan een aantal voorbeelden van hulpvragen waarmee mensen zich hebben aangemeld voor individuele therapie.

“Ik merk steeds vaker uit mijn slof te schieten tegen mijn kinderen. Ik wil dit niet, maar weet me niet in te houden.”

“Ik heb de laatste tijd meer slaap nodig en krijg mijn dagelijkse taken nauwelijks rond. Wat kost mij toch zoveel energie?”

“Ik voel me gespannen in contact met anderen en ik wil hier vanaf.”

“Ik voel me niet op mijn plek op m’n werk. Ik heb veel stress en durf mede door de crisis niet van baan te veranderen. Hoe moet ik nu met de situatie omgaan?”

“Ik wil weer meer genieten van het leven.”

Individuele therapie

De reden dat jij hulp zoekt bij een psycholoog is waarschijnlijk omdat je het gevoel hebt vast te lopen. Bijvoorbeeld in je baan; je hebt het gevoel meer te willen, maar niet te weten hoe je die volgende stap kunt maken. Of je bent werkloos en voelt je nutteloos en leeg. Je zou graag meer willen betekenen voor jezelf en je omgeving, maar je komt niet uit je dagelijkse routine. Een andere veel gehoorde vraag is wanneer mensen voor een belangrijke beslissing staan. Een beslissing waarin ze voor zichzelf kiezen en afwijken van het pad wat ouders, vrienden, partner of samenleving voor hun in gedachte had. Dan wil je dat spannende, smalle pad graag met een professional bewandelen. Ik help je daarbij graag.

Werkwijze – Psycholoog Utrecht

Psycholoog Utrecht

Tijdens de therapie werk ik met wat je vertelt. Hierbij let ik op hoe je het vertelt, hoe je stem klinkt en wat je lichaam laat zien. Ik ondersteun je proces door naast gesprekstherapie gebruik te maken van experimenten, ademhalingsoefeningen en meditatie. Aangezien ieder mens net iets anders in elkaar steekt, wordt de behandeling hierop aangepast. Uit de reacties van mijn cliënten komt naar voren dat ze dit een prettige en persoonlijke aanpak vinden.

Therapeutische benaderingen

Ik heb me naast psychologie gespecialiseerd in gestalttherapie, existentiële therapie en lichaamsgerichte therapie. Daarnaast maak ik gebruik van droomwerk en focussing.

Individuele therapie kan zowel in de praktijk plaatsvinden, als via Skype. Ook ben ik bereid op huisbezoek te komen. Een huisbezoek is 150% van het tarief. In overleg kunnen we de sessies dan langer laten duren.

Vergoedingen

Vergoeding is mogelijk vanuit zowel de basis- als de aanvullende verzekering. Indien je gebruik wilt maken van vergoeding vanuit de basisverzekering is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. Deze kan ik je toesturen, of je regelt dit zelf bij je huisarts. Voor vergoeding vanuit je aanvullende verzekering is er geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Daarnaast gaat vergoeding vanuit je aanvullende verzekering niet ten koste van je eigen risico!

Er is geen wachtlijst.